Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wehl vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Wehl? Dit is een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten delen we praktische informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wehl!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wehl-7031

Vloerverwarming laten leggen in Wehl

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. In dat geval ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer, keuken. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, tegels, parket, PVC, linoleum, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Wehl alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Doetinchem en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming experts nabij Wehl

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In onderstaande opsomming bekijk je meer info over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wehl.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw-installatie

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, Magnum, e-Heat, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wehl

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wehl

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wehl.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een slimme wijze opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wehl liggen rond de €1125,00 – €1925,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van veel onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wehl (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€770 – €805
20 – 25 m2€850 – €1200€1025 – €1550
45 – 50 m2€2250 – €2850€2700 – €3225
60 m2€3825 – €4375€4075 – €4875
80 – 90 m2€5125 – €5775€5750 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bekijk je samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wehl? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Zelhem, Kilder en Gaanderen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Doetinchem is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.doetinchem.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Wehl?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €900 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.300 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wehl, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7030, 7031.

Plaats een reactie