Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rumpt vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Rumpt? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform delen we veel info over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rumpt!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-rumpt-4156

Vloerverwarming laten leggen in Rumpt

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Op die manier weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, toilet, keuken, badkamer, slaapkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, PVC, laminaat, parket, linoleum, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Rumpt eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om je woonadres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) sturen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Rumpt

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets delen we meer informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan zeer interessant zijn. In situaties als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Rumpt.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, ATAG, Intergas, Bosch, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup, WTH, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Rumpt

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Rumpt

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Rumpt.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een slimme manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rumpt liggen rond de €975,00 – €2500,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rumpt (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€755 – €785
20 – 25 m2€800 – €1325€1075 – €1500
40 – 50 m2€2350 – €2775€2625 – €3300
60 m2€3750 – €4475€4125 – €4825
90 m2 +€5150 – €5800€5575 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar en arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Disclaimer: meerdere constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand verstrekken we een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rumpt? Op deze pagina bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Beesd, Enspijk en Rhenoy.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Rumpt?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor 10 m2 tot zo’n €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door de gewenste installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rumpt, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4156.

Plaats een reactie