Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Landgraaf vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Landgraaf? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal verstrekken we handige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en de kosten. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Landgraaf!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-landgraaf-6371

Vloerverwarming laten leggen in Landgraaf

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zodoende weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, keuken, berging / schuur, gang, slaapkamer, toilet. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire types zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als tegels, vinyl, tapijt, parket, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Landgraaf eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post delen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Landgraaf en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming vakmannen regio Landgraaf

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de volgende bullets bieden we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Landgraaf.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, ATAG, Bosch, Intergas, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Danfoss, Magnum, WTH, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Landgraaf

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Landgraaf

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Landgraaf.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Landgraaf liggen op gemiddeld €1125,00 tot €1925,00. De exacte kosten worden bepaald door allemaal aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de lijst hierna kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Landgraaf (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€770 – €805
25 m2€800 – €1300€1125 – €1475
40 – 45 m2€2250 – €2875€2550 – €3225
60 m2€3725 – €4475€4150 – €4775
85 m2 +€5150 – €5725€5525 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, wapening en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Landgraaf? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Beekdaelen, Voerendaal en Heerlen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Landgraaf bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.landgraaf.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Landgraaf?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.050 voor 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Landgraaf, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6370, 6371, 6372, 6373, 6374.

Plaats een reactie