Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Roerdalen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Roerdalen? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal lees je veel info over de meest toegepaste typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Roerdalen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-roerdalen-6077

Vloerverwarming laten leggen in Roerdalen

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Daardoor heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, parket, linoleum, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Roerdalen zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Roerdalen en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming installateurs regio Roerdalen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming delen we bruikbare informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Roerdalen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, ATAG, Bosch, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Roerdalen

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Roerdalen

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Roerdalen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een slimme wijze opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Roerdalen schommelen tussen de €1125,00 tot €2500,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allemaal onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Roerdalen (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€775 – €800
25 m2€925 – €1325€950 – €1650
40 – 45 m2€2250 – €2850€2700 – €3325
70 m2€3700 – €4425€4100 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5775€5675 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, thermostaat, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Roerdalen? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Nederweert, Roermond en Leudal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Roerdalen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.roerdalen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Roerdalen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Roerdalen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6063.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie