Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Boijl vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Boijl? Dit is een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je praktische informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Boijl!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-boijl-8392

Vloerverwarming laten leggen in Boijl

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In dat geval heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tegels, tapijt, laminaat, vinyl, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Boijl eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming specialisten regio Boijl

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bekijk je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Boijl.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Nefit, Bosch, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea, Therminon, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Boijl

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Boijl

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Boijl.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Boijl liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2350,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele aspecten die de prijs bepalen: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Boijl (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€755 – €805
20 – 25 m2€825 – €1200€1075 – €1625
45 m2€2350 – €2800€2675 – €3275
65 – 70 m2€3800 – €4425€4050 – €4800
80 – 90 m2€5125 – €5750€5525 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Disclaimer: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand delen we een toelichting / extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Boijl? Hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zandhuizen, Vinkega en Oosterstreek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Weststellingwerf bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor groene installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Boijl?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.125 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.600 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van de gewenste installatie, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Boijl, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8392.

Plaats een reactie