Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Badhoevedorp vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Badhoevedorp? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten ontdek je uitgebreide informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Badhoevedorp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-badhoevedorp-1171

Vloerverwarming laten leggen in Badhoevedorp

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Daardoor heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld toilet, gang, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen types zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, vinyl, parket, PVC, laminaat, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Badhoevedorp eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming installateurs regio Badhoevedorp

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna bieden we meer uitleg over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Badhoevedorp.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Badhoevedorp

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Badhoevedorp

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Badhoevedorp.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een goedkope manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Badhoevedorp komen uit tussen de €975,00 – €2200,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere onderdelen die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Badhoevedorp (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€755 – €790
25 m2€800 – €1250€1100 – €1525
45 – 50 m2€2200 – €2850€2675 – €3400
60 m2€3725 – €4425€4025 – €4850
80 – 90 m2€5200 – €5650€5750 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Belangrijk: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave bieden we een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Badhoevedorp? In het gedeelte hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Zwanenburg, Lijnden en Marken.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Badhoevedorp?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Badhoevedorp, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1170, 1171.

Plaats een reactie