Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw-Vennep vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Nieuw-Vennep? Het is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten lees je nuttige informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw-Vennep!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-nieuw-vennep-2151

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw-Vennep

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, toilet, gang, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, linoleum, PVC, parket, tegels. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nieuw-Vennep alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Nieuw-Vennep

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en budget. Hieronder lees je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nieuw-Vennep.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, Bosch, AWB, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuw-Vennep

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nieuw-Vennep

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw-Vennep.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw-Vennep liggen rond de €1000,00 tot €2025,00. De precieze kosten komen tot stand door meerdere aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw-Vennep (update vrijdag, 24 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€760 – €795
25 m2€950 – €1275€950 – €1625
45 m2€2350 – €2775€2625 – €3300
60 m2€3850 – €4475€4075 – €4825
80 m2 +€5100 – €5700€5675 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Disclaimer: enkele types hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna tref je in het kort extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw-Vennep? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Boesingheliede, Burgerveen en Cruquius.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Haarlemmermeer bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw-Vennep?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €975 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw-Vennep, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2150, 2151, 2152, 2153.

Plaats een reactie