Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijsenhout vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Rijsenhout? Het is een type verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site bekijk je veel info over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Rijsenhout!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-rijsenhout-1435

Vloerverwarming laten leggen in Rijsenhout

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, badkamer, gang, keuken, toilet, slaapkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, linoleum, laminaat, parket, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Rijsenhout vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen regio Rijsenhout

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vertellen we details over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rijsenhout.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Een relatief goedkope manier.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Nefit, Remeha, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Warmup, Danfoss, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Rijsenhout

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Rijsenhout

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rijsenhout.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijsenhout variëren tussen de €1225,00 tot €1975,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijsenhout (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€770 – €790
20 m2€850 – €1350€1050 – €1475
45 – 50 m2€2325 – €2825€2625 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4350€4125 – €4775
85 – 90 m2€5200 – €5725€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: bepaalde vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna vind je kort en bondig aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijsenhout? In de tabel hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kudelstaart, Aalsmeerderbrug en Vrouwenakker.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Haarlemmermeer kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Rijsenhout?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.450 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort installatie (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het soort product, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijsenhout, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1435.

Plaats een reactie