Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Abbenes vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Abbenes? Het gaat om een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts delen we handige informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Abbenes!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-abbenes-2157

Vloerverwarming laten leggen in Abbenes

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. In dat geval heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, keuken, toilet, badkamer, slaapkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste systemen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, linoleum, tapijt, vinyl, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Abbenes vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail ontvang jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Abbenes

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bieden we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Abbenes.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, AWB, Vaillant, Intergas, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Therminon, Warmup, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Abbenes

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Abbenes

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Abbenes.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een goedkope manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Abbenes schommelen tussen de €1250,00 tot €1975,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van allemaal aspecten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die de prijzen bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Abbenes (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€750 – €810
20 – 25 m2€850 – €1325€1125 – €1550
45 – 50 m2€2250 – €2750€2550 – €3300
70 m2€3750 – €4475€4125 – €4700
80 m2 +€5250 – €5750€5525 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse constructies werken minder goed. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder tref je overzichtelijk praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Abbenes? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Leimuiderbrug, Buitenkaag en Burgerveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Abbenes?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type systeem, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Abbenes, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2157.

Plaats een reactie