Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leimuiderbrug vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Leimuiderbrug? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform delen we uitgebreide informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Leimuiderbrug!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-leimuiderbrug-2155

Vloerverwarming laten leggen in Leimuiderbrug

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In die situatie heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de toilet, keuken, gang, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende types zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, laminaat, parket, tapijt, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Leimuiderbrug alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming installateurs nabij Leimuiderbrug

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze komt tot stand door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere factoren zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het onderstaande blok tref je details over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Leimuiderbrug.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, WTH, Therminon, Magnum0Leimuiderbrug

  Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Een korte reactietijd.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Leimuiderbrug

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Leimuiderbrug.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Leimuiderbrug schommelen tussen de €1225,00 – €1925,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de prijs bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de volgende tabel delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leimuiderbrug (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€760 – €785
20 – 25 m2€825 – €1350€1075 – €1475
45 m2€2250 – €2775€2700 – €3375
65 – 70 m2€3700 – €4475€4075 – €4825
80 – 90 m2€5150 – €5700€5600 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna bekijk je stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leimuiderbrug? In het gedeelte hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Nieuw-Vennep, Weteringbrug en Beinsdorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Leimuiderbrug?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leimuiderbrug, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2155.

Plaats een reactie