Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Boesingheliede vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Boesingheliede? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina delen we nuttige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Boesingheliede!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-boesingheliede-2143

Vloerverwarming laten leggen in Boesingheliede

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, slaapkamer, woonkamer, toilet, badkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tapijt, linoleum, tegels, PVC, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Boesingheliede eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Boesingheliede

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het volgende schema lees je meer details over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Boesingheliede.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, WTH, Magnum, Technea, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Boesingheliede

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Boesingheliede

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Boesingheliede.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Boesingheliede schommelen tussen de €1000,00 – €1950,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. meerdere onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Boesingheliede (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€750 – €785
20 – 25 m2€875 – €1275€1075 – €1600
40 – 45 m2€2300 – €2900€2550 – €3375
65 – 70 m2€3825 – €4475€4175 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5700€5500 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema bekijk je kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Boesingheliede? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Vijfhuizen, Beinsdorp en Zwaanshoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Boesingheliede?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.550 voor 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Boesingheliede, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2143.

Plaats een reactie