Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwaanshoek vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Zwaanshoek? Het gaat om een verwarmingstype dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts vind je handige informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwaanshoek!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-zwaanshoek-2136

Vloerverwarming laten leggen in Zwaanshoek

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met een professional heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, slaapkamer, gang, woonkamer, keuken. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare producten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. Doorgaans is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, PVC, tapijt, linoleum, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zwaanshoek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de mail sturen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Zwaanshoek

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de maximale kosten. In de volgende bullets lees je handige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Zwaanshoek.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Intergas, Bosch, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, Warmup, Danfoss, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Zwaanshoek

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zwaanshoek

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zwaanshoek.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een voordelige manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwaanshoek variëren tussen de €1175,00 tot €2125,00. De geldende tarieven komen tot stand door velerlei zaken. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwaanshoek (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€750 – €800
20 m2€950 – €1325€1000 – €1550
50 m2€2325 – €2875€2700 – €3375
70 m2€3800 – €4475€4125 – €4725
85 – 90 m2€5200 – €5700€5725 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, verdeler en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Disclaimer: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok bekijk je overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwaanshoek? In de tabel hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Bennebroek, Vijfhuizen en Bentveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Haarlemmermeer is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor groene producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Zwaanshoek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwaanshoek, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2136.

Plaats een reactie