Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beinsdorp vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Beinsdorp? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we bruikbare informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beinsdorp!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-beinsdorp-2144

Vloerverwarming laten leggen in Beinsdorp

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Op die manier mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer, keuken, toilet. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. Soms is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerafwerking als tapijt, laminaat, linoleum, PVC, vinyl, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Beinsdorp eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Beinsdorp

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem komt tot stand door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de lijst hierna tref je praktische informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Beinsdorp.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, ATAG, AWB, Vaillant.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, e-Heat, Warmup, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Beinsdorp

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Beinsdorp

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Beinsdorp.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Beinsdorp variëren tussen de €1125,00 tot €2150,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door verschillende factoren. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en het soort dekvloer. In de lijst hierna tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beinsdorp (update zaterdag, 15 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€765 – €780
25 m2€825 – €1350€1100 – €1475
50 m2€2325 – €2850€2500 – €3325
65 m2€3850 – €4375€4050 – €4825
80 – 85 m2€5200 – €5700€5700 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: sommige afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beinsdorp? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Cruquius, Nieuw-Vennep en Vijfhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Beinsdorp?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor 10 m2 oplopend tot €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beinsdorp, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2144.

Plaats een reactie