Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schiphol-Rijk vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Schiphol-Rijk? Het is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal lees je nuttige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Schiphol-Rijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schiphol-rijk-1119

Vloerverwarming laten leggen in Schiphol-Rijk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met een professional ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, toilet, gang, keuken, berging / schuur, badkamer. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende types zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, laminaat, PVC, tapijt, vinyl, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Schiphol-Rijk zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Via de mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming specialisten regio Schiphol-Rijk

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is onderhevig aan een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het onderstaande blok lees je meer info over de diverse soorten en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Schiphol-Rijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Danfoss, Therminon, Warmup, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Schiphol-Rijk

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Schiphol-Rijk

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Schiphol-Rijk.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een goedkope manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schiphol-Rijk schommelen tussen de €1150,00 – €2075,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante zaken die de tarieven beïnvloeden: het type systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schiphol-Rijk (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€775 – €785
20 – 25 m2€800 – €1325€1150 – €1625
40 m2€2350 – €2750€2575 – €3225
65 – 70 m2€3850 – €4425€4075 – €4750
85 m2 +€5175 – €5800€5725 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna check je in het kort de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schiphol-Rijk? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Duivendrecht, Den Ilp en Amsterdam-Duivendrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Haarlemmermeer is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Schiphol-Rijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type systeem, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schiphol-Rijk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1118, 1119.

Plaats een reactie