Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vaassen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Vaassen? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten lees je bruikbare informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Vaassen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-vaassen-8171

Vloerverwarming laten leggen in Vaassen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Daardoor ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, berging / schuur, keuken, gang, woonkamer, badkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, parket, linoleum, tegels, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Vaassen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail krijg jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Epe en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming specialisten regio Vaassen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder tref je meer over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vaassen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, Technea, WTH, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Vaassen

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Vaassen

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Vaassen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vaassen liggen tussen de €925,00 – €2000,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door meerdere factoren. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vaassen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€760 – €805
25 m2€875 – €1250€1100 – €1500
40 – 50 m2€2200 – €2750€2600 – €3225
65 m2€3825 – €4425€4100 – €4875
90 m2 +€5225 – €5725€5725 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema tref je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vaassen? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Emst, Wapenveld en Lemelerveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Epe heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.epe.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Vaassen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor 15 m2 tot zo’n €5.150 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vaassen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8170, 8171, 8172.

Plaats een reactie