Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Weteringbrug vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Weteringbrug? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website verstrekken we veel info over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Weteringbrug!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-weteringbrug-2156

Vloerverwarming laten leggen in Weteringbrug

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zo heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, toilet, slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In veel situaties kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerafwerking als vinyl, laminaat, linoleum, tapijt, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Weteringbrug zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post bieden we 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs omgeving Weteringbrug

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het volgende schema tref je aanvullende details over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Weteringbrug.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Technea, Danfoss, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Weteringbrug

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Weteringbrug

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Weteringbrug.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Weteringbrug variëren tussen de €1250,00 – €2475,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele aspecten die prijsbepalend zijn: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Weteringbrug (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€750 – €795
20 m2€800 – €1325€1025 – €1550
40 – 45 m2€2200 – €2800€2625 – €3350
60 – 65 m2€3725 – €4375€4200 – €4875
85 m2 +€5125 – €5775€5550 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Advies: diverse afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder bieden we in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Weteringbrug? In het schema hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Burgerveen, Abbenes en Nieuw-Vennep.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Weteringbrug?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €750 voor 10 m2 oplopend tot €5.400 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt bepaald door het gewenste systeem (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Weteringbrug, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2156.

Plaats een reactie