Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Buitenkaag vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Buitenkaag? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site bieden wij alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Buitenkaag!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-buitenkaag-2158

Vloerverwarming laten leggen in Buitenkaag

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. In die situatie heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare installaties zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, parket, tegels, vinyl, laminaat, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Buitenkaag zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming installateurs regio Buitenkaag

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema lees je aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Buitenkaag.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, ATAG, Remeha, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, e-Heat, Technea, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Buitenkaag

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Buitenkaag

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Buitenkaag.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Buitenkaag komen uit tussen de €1175,00 – €1925,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allemaal factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Buitenkaag (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€755 – €810
20 – 25 m2€850 – €1325€1075 – €1475
40 – 45 m2€2250 – €2875€2550 – €3400
60 – 65 m2€3775 – €4400€4025 – €4775
85 m2 +€5125 – €5750€5650 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Advies: diverse afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Buitenkaag? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Weteringbrug, Kaag en Leimuiderbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Haarlemmermeer krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Buitenkaag?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.600 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Buitenkaag, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2158.

Plaats een reactie