Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dwingeloo vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Dwingeloo? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten bieden wij bruikbare informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Dwingeloo!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-dwingeloo-7964

Vloerverwarming laten leggen in Dwingeloo

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, slaapkamer, gang, toilet, woonkamer, keuken. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tapijt, tegels, laminaat, vinyl, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Dwingeloo vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Westerveld en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Dwingeloo

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is onderhevig aan jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets bieden we informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. In situaties als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Dwingeloo.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Intergas, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Technea, Therminon, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Dwingeloo

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Dwingeloo

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Dwingeloo.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame wijze opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dwingeloo liggen rond de €1275,00 – €2275,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van diverse zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige zaken die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dwingeloo (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€770 – €780
25 m2€825 – €1200€1150 – €1450
40 – 45 m2€2200 – €2775€2675 – €3400
65 – 70 m2€3750 – €4475€4100 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5650€5750 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand bieden we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dwingeloo? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Ruinerwold, Ansen en Koekange.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Westerveld bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewesterveld.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Dwingeloo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.750 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dwingeloo, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7881, 7964, 7990, 7991.

Plaats een reactie