Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwanenburg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Zwanenburg? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform ontdek je handige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwanenburg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-zwanenburg-1161

Vloerverwarming laten leggen in Zwanenburg

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Zodoende weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de gang, berging / schuur, badkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als vinyl, PVC, laminaat, parket, tegels, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Zwanenburg zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming specialisten omgeving Zwanenburg

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). Hieronder bekijk je praktische informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Zwanenburg.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Technea, e-Heat, Therminon, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Zwanenburg

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Zwanenburg

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Zwanenburg.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een voordelige manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwanenburg liggen rond de €1150,00 – €2025,00. De geldende tarieven worden bepaald door verschillende factoren. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwanenburg (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€755 – €785
25 m2€800 – €1225€1075 – €1575
40 – 45 m2€2325 – €2775€2550 – €3200
60 – 70 m2€3825 – €4375€4100 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5700€5675 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere constructies werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand tref je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwanenburg? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Uitdam, Halfweg en Zuiderwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zwanenburg?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen product (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwanenburg, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1160, 1161.

Plaats een reactie