Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schiphol vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Schiphol? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal vind je bruikbare informatie over de actuele typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Schiphol!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-schiphol-1118

Vloerverwarming laten leggen in Schiphol

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Met die beslissing ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang, toilet, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan alleen een dekvloer of vloerafwerking als tegels, linoleum, PVC, tapijt, laminaat, parket. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Schiphol eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Schiphol

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is onderhevig aan een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het volgende schema check je meer informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Schiphol.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Intergas, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Schiphol

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Schiphol

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Schiphol.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een slimme manier verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schiphol liggen op gemiddeld €950,00 tot €2225,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal factoren. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schiphol (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€770 – €790
20 m2€900 – €1275€1125 – €1550
40 m2€2350 – €2875€2500 – €3375
60 – 70 m2€3850 – €4400€4050 – €4700
85 m2 +€5175 – €5675€5650 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, tackerplaten, wapening, verdeler, thermostaat, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: sommige soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna tref je overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schiphol? In het schema hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Amsterdam-Duivendrecht, Schiphol-Rijk en Katwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Haarlemmermeer is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Schiphol?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor 10 m2 tot zo’n €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort systeem (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het soort model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schiphol, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1117, 1118, 2131.

Plaats een reactie