Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haarlemmerliede vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Haarlemmerliede? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina delen we alles over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Haarlemmerliede!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-haarlemmerliede-2064

Vloerverwarming laten leggen in Haarlemmerliede

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In dat geval mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, toilet, gang, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, vinyl, tapijt, laminaat, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Haarlemmerliede eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Haarlemmerliede

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder vind je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Haarlemmerliede.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, e-Heat, Magnum, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Haarlemmerliede

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Haarlemmerliede

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Haarlemmerliede.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haarlemmerliede komen uit tussen de €1250,00 – €2250,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzes die de prijs bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haarlemmerliede (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€755 – €800
20 m2€800 – €1225€950 – €1650
45 m2€2250 – €2800€2550 – €3275
60 – 70 m2€3700 – €4500€4050 – €4775
85 m2 +€5200 – €5750€5725 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we overzichtelijk de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haarlemmerliede? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Spaarndam, Spaarnwoude en Overveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Haarlemmermeer kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzamere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Haarlemmerliede?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haarlemmerliede, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2064.

Plaats een reactie