Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rozenburg vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Rozenburg? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website vind je uitgebreide informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Rozenburg!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-rozenburg-3180

Vloerverwarming laten leggen in Rozenburg

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In die situatie ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet, keuken. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, vinyl, laminaat, PVC, linoleum, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Rozenburg vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Rozenburg

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In het onderstaande blok delen we aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Rozenburg.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, Technea, e-Heat, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Rozenburg

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Rozenburg

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Rozenburg.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rozenburg komen uit tussen de €1100,00 – €2150,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzes die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rozenburg (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€775 – €795
25 m2€900 – €1275€950 – €1550
45 – 50 m2€2200 – €2825€2500 – €3375
65 m2€3725 – €4375€4100 – €4750
80 – 85 m2€5175 – €5800€5700 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, wapening, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: bepaalde vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rozenburg? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Rotterdam-Albrandswaard, Hoogvliet Rotterdam en Rhoon.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Haarlemmermeer is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rozenburg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rozenburg, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1437, 3180.

Plaats een reactie