Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Burgerveen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Burgerveen? Het is een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site vind je bruikbare informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Burgerveen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-burgerveen-2154

Vloerverwarming laten leggen in Burgerveen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan toilet, berging / schuur, keuken, badkamer, gang, slaapkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, PVC, parket, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Burgerveen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post krijg je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Burgerveen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het volgende schema lees je meer informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Burgerveen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, e-Heat, Magnum, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Burgerveen

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Burgerveen

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Burgerveen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Burgerveen komen uit tussen de €1075,00 tot €2325,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van verschillende facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende blok tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Burgerveen (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€760 – €810
20 m2€900 – €1225€1050 – €1450
40 m2€2325 – €2750€2550 – €3200
60 m2€3750 – €4350€4150 – €4725
80 – 90 m2€5150 – €5650€5750 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, wapening, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Notitie: diverse afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave bekijk je een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Burgerveen? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Beinsdorp, Leimuiderbrug en Boesingheliede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Haarlemmermeer bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Burgerveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.425 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Burgerveen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2154.

Plaats een reactie