Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Cruquius vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Cruquius? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website vertellen we je nuttige informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Cruquius!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-cruquius-2142

Vloerverwarming laten leggen in Cruquius

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, berging / schuur, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende producten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tapijt, linoleum, laminaat, PVC, parket, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Cruquius alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming installateurs regio Cruquius

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Cruquius.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Bosch, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Danfoss, Technea, Therminon, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Cruquius

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Cruquius

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Cruquius.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een slimme wijze op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Cruquius variëren tussen de €925,00 – €1900,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van diverse werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Cruquius (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€760 – €785
20 – 25 m2€825 – €1300€1025 – €1475
40 – 50 m2€2300 – €2775€2650 – €3275
65 m2€3775 – €4500€4025 – €4875
85 – 90 m2€5250 – €5650€5725 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Advies: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna vind je samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Cruquius? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zwaanshoek, Boesingheliede en Hoofddorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Haarlemmermeer is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Cruquius?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type systeem, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Cruquius, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2142.

Plaats een reactie