Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lisserbroek vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Lisserbroek? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten bieden wij alles over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Lisserbroek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-lisserbroek-2165

Vloerverwarming laten leggen in Lisserbroek

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zodoende is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, berging / schuur, woonkamer, gang, toilet, badkamer. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of vloerafwerking als laminaat, parket, tapijt, tegels, linoleum, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lisserbroek vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Lisserbroek

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok bieden we praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Lisserbroek.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, AWB, Remeha, Bosch.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, e-Heat, Therminon, Magnum, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Lisserbroek

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Lisserbroek

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Lisserbroek.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een goedkope verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lisserbroek komen uit tussen de €1275,00 tot €1825,00. Accurate kostenramingen hangen af van allemaal zaken. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lisserbroek (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€770 – €800
20 m2€900 – €1350€1075 – €1600
40 – 45 m2€2300 – €2750€2675 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4475€4200 – €4800
80 – 90 m2€5125 – €5725€5650 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Advies: bepaalde afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna delen we in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lisserbroek? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Buitenkaag, Sassenheim en Abbenes.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Haarlemmermeer kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Lisserbroek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lisserbroek, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2165.

Plaats een reactie