Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spaarndam vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Spaarndam? Dit is een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten delen we nuttige informatie over de huidige soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spaarndam!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-spaarndam-2064

Vloerverwarming laten leggen in Spaarndam

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, badkamer, gang. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, linoleum, vinyl, parket, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Spaarndam zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de mail krijg je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Spaarndam

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het volgende schema tref je nuttige informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Spaarndam.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, Bosch, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, WTH, e-Heat, Magnum, Technea0Spaarndam

  Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Spaarndam

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Spaarndam.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een voordelige manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Spaarndam kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €2200,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In het volgende blok tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spaarndam (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€770 – €780
20 m2€925 – €1275€1000 – €1575
50 m2€2325 – €2750€2675 – €3300
60 m2€3725 – €4425€4175 – €4725
80 – 85 m2€5125 – €5700€5675 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: bepaalde soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spaarndam? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Overveen, Haarlemmerliede en Velserbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor groene energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Spaarndam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor 15 m2 oplopend tot €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spaarndam, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2064.

Plaats een reactie