Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Halfweg vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Halfweg? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts check je alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Halfweg!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-halfweg-1165

Vloerverwarming laten leggen in Halfweg

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, badkamer, keuken, gang, berging / schuur, slaapkamer. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerafwerking als PVC, linoleum, tegels, vinyl, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Halfweg vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming experts omgeving Halfweg

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem wordt bepaald door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming vind je aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Halfweg.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, AWB, Bosch, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Halfweg

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Halfweg

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Halfweg.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Halfweg komen uit tussen de €950,00 tot €2300,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei aspecten. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Halfweg (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€755 – €805
20 – 25 m2€925 – €1275€1150 – €1500
45 – 50 m2€2225 – €2875€2525 – €3375
70 m2€3825 – €4400€4150 – €4850
90 m2 +€5225 – €5700€5600 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar en uurloon (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Halfweg? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Marken, Badhoevedorp en Uitdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Haarlemmermeer is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Halfweg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €850 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Halfweg, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1165.

Plaats een reactie