Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leerdam vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Leerdam? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site check je veel info over de beschikbare typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Leerdam!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-leerdam-4141

Vloerverwarming laten leggen in Leerdam

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, toilet, slaapkamer, keuken, badkamer, woonkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tegels, parket, linoleum, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Leerdam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Leerdam

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets vertellen we aanvullende info over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Leerdam.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Remeha, Bosch, AWB, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Technea, Danfoss, WTH, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Leerdam

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Leerdam

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Leerdam.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leerdam kost globaal gezien tussen de €1125,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van veel werkzaamheden. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In het volgende blok vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leerdam (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€770 – €780
25 m2€925 – €1325€1025 – €1575
40 m2€2225 – €2850€2525 – €3400
65 – 70 m2€3850 – €4400€4125 – €4825
85 – 90 m2€5250 – €5700€5500 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, verdeler en arbeid (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok vind je een toelichting / de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leerdam? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hei- en Boeicop, Schoonrewoerd en Hoef en Haag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Vijfheerenlanden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Leerdam?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het type model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het gewenste model, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leerdam, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4140, 4141, 4142, 4143.

Plaats een reactie