Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oude Meer vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Oude Meer? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site verstrekken we uitgebreide informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oude Meer!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oude-meer-1438

Vloerverwarming laten leggen in Oude Meer

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, keuken, berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, PVC, linoleum, tapijt, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oude Meer zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post ontvang je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs regio Oude Meer

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en budget. In de lijst hierna check je meer details over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. In situaties bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oude Meer.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch, AWB, Intergas.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oude Meer

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oude Meer

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Oude Meer.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een slimme wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oude Meer schommelen tussen de €1300,00 tot €2425,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oude Meer (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€750 – €805
20 m2€925 – €1350€1000 – €1550
45 – 50 m2€2275 – €2825€2625 – €3375
65 – 70 m2€3725 – €4475€4075 – €4775
80 m2 +€5200 – €5700€5675 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Belangrijk: sommige constructies geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna tref je overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oude Meer? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Rijsenhout, Purmerland en Leimuiden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Haarlemmermeer is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oude Meer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €875 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.150 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie hangt sterk af van het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oude Meer, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1432, 1438.

Plaats een reactie