Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spaarnwoude vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Spaarnwoude? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website delen we veel info over de actuele vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spaarnwoude!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-spaarnwoude-2064

Vloerverwarming laten leggen in Spaarnwoude

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door die keuze heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de keuken, woonkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur, toilet. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen systemen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, PVC, tegels, linoleum, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Spaarnwoude zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installateurs nabij Spaarnwoude

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze komt tot stand door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming tref je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Spaarnwoude.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Warmup, Technea, Magnum, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Spaarnwoude

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Spaarnwoude

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Spaarnwoude.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een duurzame manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Spaarnwoude liggen tussen de €950,00 – €2025,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allemaal zaken. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere facetten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spaarnwoude (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€755 – €805
20 m2€850 – €1250€1000 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2900€2600 – €3325
65 m2€3700 – €4475€4075 – €4900
85 – 90 m2€5100 – €5700€5750 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse types werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema delen we in het kort de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spaarnwoude? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Spaarndam, Santpoort-Noord en Spaarndam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Haarlemmermeer bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Spaarnwoude?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor 15 m2 tot zo’n €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spaarnwoude, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2064.

Plaats een reactie