Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aalsmeerderbrug vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Aalsmeerderbrug? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we praktische informatie over de populaire typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Aalsmeerderbrug!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-aalsmeerderbrug-1436

Vloerverwarming laten leggen in Aalsmeerderbrug

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld keuken, badkamer, slaapkamer, gang, berging / schuur, toilet. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, tegels, PVC, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Aalsmeerderbrug zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Aalsmeerderbrug

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de lijst hierna lees je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Aalsmeerderbrug.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit, AWB, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Therminon, WTH, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Aalsmeerderbrug

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Aalsmeerderbrug

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Aalsmeerderbrug.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Aalsmeerderbrug liggen op gemiddeld €1000,00 – €2050,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van diverse werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aalsmeerderbrug (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€750 – €790
20 – 25 m2€950 – €1325€1075 – €1450
40 – 45 m2€2275 – €2900€2625 – €3300
65 – 70 m2€3700 – €4425€4175 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5675€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand vind je stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aalsmeerderbrug? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Leimuiden, Oude Meer en Kudelstaart.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Aalsmeerderbrug?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.000 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het gekozen model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aalsmeerderbrug, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1432, 1436.

Plaats een reactie