Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ravenstein vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ravenstein? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je uitgebreide informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ravenstein!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-ravenstein-5371

Vloerverwarming laten leggen in Ravenstein

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door die keuze is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, toilet, gang, woonkamer, keuken, badkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste keuzes zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, PVC, tapijt, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Ravenstein zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Oss en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Ravenstein

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem heeft te maken met allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de volgende bullets delen we nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ravenstein.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouwsysteem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Ravenstein

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ravenstein

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ravenstein.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ravenstein variëren tussen de €1250,00 – €2450,00. De exacte kosten hangen af van allemaal factoren. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de tabel hieronder verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ravenstein (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€750 – €810
20 – 25 m2€825 – €1225€975 – €1625
45 – 50 m2€2300 – €2850€2675 – €3350
60 m2€3800 – €4400€4000 – €4875
85 – 90 m2€5175 – €5675€5700 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Groningen).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna tref je in het kort extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ravenstein? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Megen, Huisseling en Escharen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oss is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor groene maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ravenstein?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gewenste product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ravenstein, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5370, 5371.

Plaats een reactie