Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lijnden vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Lijnden? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina check je bruikbare informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Lijnden!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-lijnden-1175

Vloerverwarming laten leggen in Lijnden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In dat geval weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de woonkamer, gang, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, toilet. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare installaties zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, linoleum, vinyl, tegels, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Lijnden eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts nabij Lijnden

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. Hieronder delen we meer over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lijnden.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Lijnden

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Lijnden

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Lijnden.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Lijnden liggen tussen de €1150,00 – €2225,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van veel facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lijnden (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€760 – €800
20 m2€850 – €1225€1050 – €1575
40 – 45 m2€2200 – €2900€2650 – €3375
70 m2€3850 – €4425€4050 – €4700
85 – 90 m2€5200 – €5775€5525 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: enkele soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna check je in het kort praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lijnden? In het schema hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Halfweg, Ouderkerk aan de Amstel en Zwanenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Lijnden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.150 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lijnden, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1175.

Plaats een reactie