Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoofddorp vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Hoofddorp? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts bekijk je uitgebreide informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoofddorp!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hoofddorp-2131

Vloerverwarming laten leggen in Hoofddorp

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de toilet, woonkamer, keuken, gang, berging / schuur, slaapkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen producten zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tapijt, laminaat, linoleum, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hoofddorp eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Hoofddorp

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je meer details over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hoofddorp.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, Nefit, AWB, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, e-Heat, Technea, Magnum, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoofddorp

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hoofddorp

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Hoofddorp.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een slimme wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoofddorp variëren tussen de €1125,00 tot €2350,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal aspecten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoofddorp (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€775 – €780
20 m2€925 – €1225€1150 – €1625
40 – 45 m2€2300 – €2825€2650 – €3300
65 – 70 m2€3800 – €4425€4125 – €4850
90 m2 +€5100 – €5750€5700 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder tref je een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoofddorp? In het onderstaande overzicht delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Bentveld, Zwaanshoek en Vogelenzang.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Haarlemmermeer is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hoofddorp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gekozen model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoofddorp, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2130, 2131, 2132, 2133, 2134, 2135.

Plaats een reactie