Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vijfhuizen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Vijfhuizen? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten lees je handige informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vijfhuizen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-vijfhuizen-2141

Vloerverwarming laten leggen in Vijfhuizen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet, keuken. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, parket, linoleum, PVC, laminaat, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Vijfhuizen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Haarlemmermeer en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Vijfhuizen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming tref je meer over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Vijfhuizen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Nefit, Bosch, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, e-Heat, Technea, Warmup, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Vijfhuizen

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Vijfhuizen

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Vijfhuizen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vijfhuizen komen uit tussen de €1300,00 – €2150,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door veel aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vijfhuizen (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€750 – €795
25 m2€950 – €1350€1100 – €1625
45 – 50 m2€2300 – €2875€2550 – €3300
65 – 70 m2€3750 – €4500€4175 – €4825
90 m2 +€5150 – €5700€5650 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we stapsgewijs aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vijfhuizen? In de tabel hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Hoofddorp, Cruquius en Bennebroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Haarlemmermeer bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.haarlemmermeergemeente.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Vijfhuizen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.450 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vijfhuizen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2140, 2141.

Plaats een reactie