Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijelamer vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Nijelamer? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform delen we alles over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Nijelamer!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-nijelamer-8487

Vloerverwarming laten leggen in Nijelamer

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Met die beslissing ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, gang, toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, linoleum, vinyl, PVC, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Nijelamer op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts regio Nijelamer

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en budget. In het onderstaande blok vertellen we handige informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Nijelamer.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Nefit, AWB, Remeha, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Therminon, Warmup, e-Heat, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nijelamer

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Nijelamer

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Nijelamer.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een duurzame manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijelamer schommelen tussen de €1000,00 tot €2050,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende schema vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijelamer (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€765 – €785
25 m2€950 – €1200€950 – €1650
50 m2€2300 – €2750€2625 – €3200
60 – 65 m2€3775 – €4400€4150 – €4725
85 – 90 m2€5250 – €5675€5650 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Advies: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder vind je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijelamer? In de tabel hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Munnekeburen, Nijeholtwolde en Langelille.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Weststellingwerf krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nijelamer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.950 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het soort product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijelamer, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8487.

Plaats een reactie