Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijeholtwolde vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Nijeholtwolde? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten verstrekken we praktische informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nijeholtwolde!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-nijeholtwolde-8488

Vloerverwarming laten leggen in Nijeholtwolde

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. In dat geval heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, gang, toilet. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste modellen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, parket, laminaat, PVC, linoleum, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nijeholtwolde zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Nijeholtwolde

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema bekijk je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Nijeholtwolde.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, WTH, Technea, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nijeholtwolde

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nijeholtwolde

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nijeholtwolde.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijeholtwolde kost globaal gezien tussen de €1150,00 – €2350,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijeholtwolde (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€770 – €810
25 m2€850 – €1200€1150 – €1500
40 – 50 m2€2300 – €2875€2500 – €3300
60 – 70 m2€3825 – €4500€4200 – €4850
80 – 90 m2€5200 – €5700€5600 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, draadmatten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Advies: sommige constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder lees je een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijeholtwolde? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Oldelamer, Slijkenburg en Munnekeburen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nijeholtwolde?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor 10-15 m2 tot wel €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het gekozen model, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijeholtwolde, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8488.

Plaats een reactie