Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spanga vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Spanga? Het is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website delen we uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spanga!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-spanga-8482

Vloerverwarming laten leggen in Spanga

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met een professional weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, toilet, keuken, gang, berging / schuur, badkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerafwerking als laminaat, PVC, tapijt, tegels, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Spanga alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Spanga

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de lijst hierna vind je handige informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Spanga.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Spanga

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Spanga

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Spanga.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Spanga liggen rond de €1275,00 – €2300,00. De precieze kosten worden bepaald door meerdere aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke zaken die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spanga (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€755 – €805
20 m2€875 – €1275€950 – €1550
45 m2€2300 – €2875€2625 – €3350
65 – 70 m2€3850 – €4350€4175 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5650€5550 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, verdeler, thermostaat, wapening, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Notitie: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder check je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spanga? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Oldetrijne, Scherpenzeel en Sonnega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Spanga?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor 10 m2 tot zeker €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het soort installatie (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gewenste model, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spanga, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8482.

Plaats een reactie