Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterstreek vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Oosterstreek? Het gaat om een type verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts delen we veel info over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterstreek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oosterstreek-8388

Vloerverwarming laten leggen in Oosterstreek

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Op die manier heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer, keuken, berging / schuur. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende types zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, parket, laminaat, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Oosterstreek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming experts omgeving Oosterstreek

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je handige informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oosterstreek.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Bosch, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Warmup, Magnum, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Oosterstreek

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oosterstreek

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterstreek.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een slimme wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterstreek liggen op gemiddeld €1050,00 – €1925,00. De geldende tarieven hangen af van verschillende facetten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterstreek (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€760 – €800
20 – 25 m2€950 – €1225€1075 – €1500
45 m2€2275 – €2825€2625 – €3250
70 m2€3775 – €4375€4125 – €4900
85 m2 +€5150 – €5675€5700 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema delen we in het kort de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterstreek? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Doldersum, Zandhuizen en Wilhelminaoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oosterstreek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.450 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs kom tot stand door het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterstreek, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8388.

Plaats een reactie