Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sonnega vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Sonnega? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts delen we alles over de verschillende soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sonnega!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-sonnega-8478

Vloerverwarming laten leggen in Sonnega

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Op die manier weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder omlijnen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, berging / schuur, gang, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tapijt, linoleum, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sonnega zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Sonnega

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets bieden we meer details over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan zeer interessant zijn. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Sonnega.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup, WTH, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Sonnega

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Sonnega

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Sonnega.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een innovatieve manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sonnega liggen rond de €1200,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In het volgende blok delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sonnega (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€760 – €805
20 m2€950 – €1200€1125 – €1625
50 m2€2225 – €2850€2675 – €3350
65 m2€3775 – €4350€4175 – €4800
80 – 90 m2€5150 – €5775€5625 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Let op: bepaalde soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand vind je kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sonnega? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Ter Idzard, Oldetrijne en Nijeholtpade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Sonnega?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €950 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sonnega, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8478.

Plaats een reactie