Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ter Idzard vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ter Idzard? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten check je alles over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Ter Idzard!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-ter-idzard-8476

Vloerverwarming laten leggen in Ter Idzard

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Op die manier heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de gang, keuken, badkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, PVC, vinyl, linoleum, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Ter Idzard eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail bieden wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Ter Idzard

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je meer details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Ter Idzard.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, Intergas, AWB, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Magnum, Danfoss, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ter Idzard

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ter Idzard

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ter Idzard.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een goedkope manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ter Idzard schommelen tussen de €950,00 – €1975,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die prijsbepalend zijn: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In het volgende blok vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ter Idzard (update maandag, 15 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€755 – €780
20 m2€925 – €1275€1150 – €1650
40 – 50 m2€2225 – €2750€2525 – €3350
65 m2€3700 – €4375€4125 – €4750
90 m2 +€5100 – €5675€5725 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Notitie: bepaalde vloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna delen we samengevat aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ter Idzard? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Oldeholtpade, Oldeholtwolde en Wolvega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ter Idzard?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het soort systeem, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ter Idzard, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8476.

Plaats een reactie