Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wolvega vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Wolvega? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts vertellen we je praktische informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wolvega!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-wolvega-8471

Vloerverwarming laten leggen in Wolvega

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, gang, toilet, badkamer, woonkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tegels, laminaat, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Wolvega zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming vakmannen regio Wolvega

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het volgende schema delen we details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wolvega.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Remeha, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Therminon, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wolvega

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Wolvega

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Wolvega.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wolvega komen uit tussen de €950,00 tot €2200,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In de lijst hierna tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wolvega (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€755 – €810
20 – 25 m2€825 – €1300€1125 – €1650
50 m2€2275 – €2775€2650 – €3275
70 m2€3725 – €4375€4175 – €4800
90 m2 +€5225 – €5725€5550 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: diverse vloeren werken minder goed. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand tref je samengevat de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wolvega? Onderstaand delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Haskerdijken, Oldeholtpade en Vegelinsoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Wolvega?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.350 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van de gekozen installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gekozen product, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wolvega, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8470, 8471, 8472.

Plaats een reactie