Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Hoeve vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in De Hoeve? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over de huidige soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Hoeve!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-de-hoeve-8394

Vloerverwarming laten leggen in De Hoeve

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Daardoor weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan adviseren we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, slaapkamer, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tapijt, linoleum, parket, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in De Hoeve zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming specialisten nabij De Hoeve

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het volgende schema delen we aanvullende info over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Vooral bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in De Hoeve.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, Nefit, Vaillant, Remeha.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Therminon, Warmup, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in De Hoeve

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in De Hoeve

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in De Hoeve.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Hoeve liggen op gemiddeld €1275,00 – €2350,00. De geldende tarieven hangen af van verschillende aspecten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele aspecten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Hoeve (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€775 – €800
20 – 25 m2€950 – €1200€1100 – €1575
40 – 45 m2€2250 – €2825€2625 – €3375
60 – 65 m2€3725 – €4475€4075 – €4800
85 m2 +€5100 – €5675€5500 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Belangrijk: meerdere vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna verstrekken we stapsgewijs de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Hoeve? In het gedeelte hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Boijl, Steggerda en Noordwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in De Hoeve?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor 10-15 m2 tot wel €5.900 voor 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Hoeve, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8394.

Plaats een reactie