Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zandhuizen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Zandhuizen? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zandhuizen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-zandhuizen-8389

Vloerverwarming laten leggen in Zandhuizen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan specificeren in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de woonkamer, slaapkamer, gang, badkamer, toilet, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, laminaat, parket, tegels, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zandhuizen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming experts regio Zandhuizen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna check je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Zandhuizen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Therminon, Technea, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Zandhuizen

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zandhuizen

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Zandhuizen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zandhuizen komen uit tussen de €1150,00 – €2075,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige factoren die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zandhuizen (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€750 – €810
20 m2€925 – €1225€1075 – €1450
45 – 50 m2€2325 – €2750€2675 – €3275
60 – 70 m2€3850 – €4475€4150 – €4750
80 m2 +€5125 – €5700€5675 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Notitie: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave tref je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zandhuizen? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Boschoord, Noordwolde en Doldersum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor groene energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Zandhuizen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.050 voor 10 m2 oplopend tot €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zandhuizen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8389.

Plaats een reactie