Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Cadzand vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Cadzand? Het is een populaire manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina lees je handige informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Cadzand!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-cadzand-4525

Vloerverwarming laten leggen in Cadzand

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In die situatie ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In veel situaties kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, laminaat, linoleum, PVC, parket, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Cadzand zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Sluis en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming experts omgeving Cadzand

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem is afhankelijk van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming tref je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Cadzand.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Intergas, ATAG, Nefit, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, WTH, Danfoss, Warmup, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Cadzand

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Cadzand

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Cadzand.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een goedkope verwarmen warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Cadzand liggen tussen de €1300,00 – €2250,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Cadzand (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€770 – €810
20 – 25 m2€825 – €1325€950 – €1650
40 – 45 m2€2275 – €2850€2500 – €3200
60 m2€3825 – €4375€4025 – €4825
80 – 90 m2€5250 – €5675€5625 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, verdeler, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Advies: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna check je een toelichting / aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Cadzand? In het schema hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in IJzendijke, Retranchement en Biervliet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sluis kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Cadzand?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Cadzand, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4506, 4525.

Plaats een reactie