Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordwolde vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Noordwolde? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten delen we uitgebreide informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noordwolde!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-noordwolde-8391

Vloerverwarming laten leggen in Noordwolde

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Zo heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan gang, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen systemen zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, tegels, tapijt, linoleum, parket, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Noordwolde zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail delen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Noordwolde

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets lees je meer info over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Noordwolde.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Bosch, AWB, Remeha, Nefit.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Noordwolde

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Noordwolde

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Noordwolde.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordwolde schommelen tussen de €1000,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal zaken. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordwolde (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€775 – €805
20 m2€800 – €1300€1075 – €1525
40 m2€2350 – €2800€2625 – €3325
70 m2€3725 – €4450€4000 – €4700
80 – 90 m2€5125 – €5675€5700 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, wapening, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand delen we in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordwolde? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Oosterstreek, Boijl en Boschoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor duurzamere producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Noordwolde?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het type installatie, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordwolde, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8390, 8391.

Plaats een reactie