Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Peperga vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Peperga? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal lees je veel info over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Peperga!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-peperga-8396

Vloerverwarming laten leggen in Peperga

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door die keuze weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, parket, tegels, vinyl, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Peperga eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Peperga

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem komt tot stand door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vertellen we meer details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Peperga.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Remeha, Intergas, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Danfoss, WTH, e-Heat, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Peperga

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Peperga

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Peperga.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Peperga komen uit tussen de €1175,00 – €2000,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei zaken. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Peperga (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€770 – €795
25 m2€875 – €1300€1075 – €1650
45 – 50 m2€2200 – €2750€2675 – €3350
65 – 70 m2€3850 – €4450€4000 – €4750
80 – 90 m2€5225 – €5675€5575 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, wapening, verdeler, draadmatten, thermostaat, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok tref je kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Peperga? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in De Hoeve, De Blesse en Vinkega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor duurzamere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Peperga?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.300 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gewenste model, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Peperga, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8396.

Plaats een reactie