Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldeholtpade vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Oldeholtpade? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal lees je alles over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldeholtpade!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-oldeholtpade-8474

Vloerverwarming laten leggen in Oldeholtpade

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zo is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tegels, parket, tapijt, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Oldeholtpade vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installateurs nabij Oldeholtpade

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bieden we meer details over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oldeholtpade.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Intergas, Nefit, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, e-Heat, Technea, Warmup0Oldeholtpade

  Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Oldeholtpade

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oldeholtpade.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een voordelige manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldeholtpade komen uit tussen de €1175,00 tot €2000,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei factoren. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldeholtpade (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€760 – €795
25 m2€950 – €1250€1075 – €1475
40 – 50 m2€2225 – €2850€2525 – €3325
60 – 70 m2€3725 – €4350€4050 – €4850
85 m2 +€5100 – €5725€5550 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema check je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldeholtpade? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Nieuwebrug, Nijeholtpade en Haskerdijken.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Weststellingwerf krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oldeholtpade?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.450 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door het soort product (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldeholtpade, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8474.

Plaats een reactie