Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Scherpenzeel vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Scherpenzeel? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vind je bruikbare informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Scherpenzeel!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-scherpenzeel-8483

Vloerverwarming laten leggen in Scherpenzeel

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Daardoor weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, toilet, gang, slaapkamer, keuken. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen types zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, laminaat, linoleum, PVC, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Scherpenzeel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Per mail ontvang jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming experts nabij Scherpenzeel

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we meer uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Scherpenzeel.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, AWB, Bosch, Nefit, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Technea, Danfoss, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Scherpenzeel

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Scherpenzeel

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Scherpenzeel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Scherpenzeel variëren tussen de €1225,00 – €2325,00. De exacte kosten hangen af van verschillende aspecten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele aspecten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Scherpenzeel (update zaterdag, 13 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€775 – €780
25 m2€950 – €1250€950 – €1625
40 – 45 m2€2275 – €2750€2525 – €3400
65 m2€3775 – €4350€4075 – €4725
90 m2 +€5100 – €5675€5500 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok bieden we samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Scherpenzeel? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Nijetrijne, Langelille en Oldetrijne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Weststellingwerf is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Scherpenzeel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het soort product (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Scherpenzeel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3925, 8483.

Plaats een reactie