Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijetrijne vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Nijetrijne? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten bieden wij bruikbare informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nijetrijne!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-nijetrijne-8481

Vloerverwarming laten leggen in Nijetrijne

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Met die beslissing ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, gang, woonkamer, slaapkamer, badkamer, toilet. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, vinyl, parket, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nijetrijne vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Nijetrijne

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze hangt af van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vind je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nijetrijne.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Therminon, Warmup, Technea, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Nijetrijne

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Nijetrijne

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nijetrijne.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijetrijne variëren tussen de €1275,00 – €2200,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere facetten. Ten eerste is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijetrijne (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€755 – €785
20 m2€800 – €1250€1050 – €1475
50 m2€2325 – €2900€2600 – €3400
60 – 65 m2€3775 – €4475€4125 – €4850
85 – 90 m2€5175 – €5725€5500 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Advies: meerdere afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijetrijne? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Sonnega, Spanga en Oldeholtwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Weststellingwerf ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nijetrijne?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.225 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het soort model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijetrijne, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8431, 8481.

Plaats een reactie